Najaarsbijeenkomst over dementie was informatief en bood veel handreikingen om er goed mee om te kunnen gaan.

Op woensdag 25 oktober vond de najaarsbijeenkomst plaats in het Perron .
Er waren 135 belangstellende leden aanwezig. Zij werden ontvangen met koffie en een lekkernij.

Thema van de bijeenkomst was dementie. Marion Moonen van het Alzheimer café in Maarheeze, gaf in haar inleiding uitleg over dit thema. Daarbij kwam o.a. aan de orde:
Wanneer spreek je van dementie? Welke vormen van dementie kun je onderscheiden.
Wat kun je doen om dementie te voorkomen? Welke behandelingen en opvangmogelijkheden zijn er? Hoe kunnen we het beste omgaan met een dementerende dierbare? Wat kunnen we doen als hij/zij in paniek of in de war is? Welke fase doorloopt een persoon die de ziekte van Alzheimer heeft?
Maar vooral ook, wat is het verschil tussen dementie en normale ouderdomsverschijnselen die we allemaal kennen zoals vergeetachtigheid, niet op namen kunnen komen, voor de kast staan en niet weten wat we eruit moeten halen.
Al bij al een boeiende en informatieve lezing waar we allemaal ons voordeel mee kunnen doen.

In de pauze werd een consumptie en bittergarnituur aangeboden om de inwendige mens te versterken.
Vervolgens was er een optreden van het KBO koor Levensvreugde dat mooie liederen ten gehore bracht. Het laatste deel van de middag werd ingevuld door de Golde Liesjes, vijf zangeressen die een nostalgische repertoire brachten.

Het was een mooie informatieve middag met een ontspannen slot en veel belangstelling.
Dit sterkt het bestuur om vaker een thema op de agenda te plaatsen dat ons raakt en waar we als ouderen mee te maken krijgen. Daarbij valt te denken aan ingrijpende levensgebeurtenissen zoals verlies van gezondheid, verlies van een dierbare, rouwverwerking, ons eigen levenseinde.
Over de kunst om met een groot verlies zo goed mogelijk en op een menswaardig manier om te kunnen gaan valt nog heel veel te vertellen.