Muzieklezingen door Karin van Tuel
Komende winter is er voor de 3e keer gelegenheid een cyclus van 4 muzieklezingen bij te wonen. Iedere bijeenkomst wordt verlevendigd met vele korte film- en muziekfragmenten.
De lezingen worden gegeven op vrijdagmiddagen van 14.00 tot ca. 16.00 uur door Karin van Tuel in KBO-lokaal 1.06 van dorpshuis ’t Perron.

Datums en onderwerpen:
Vrijdagmiddag 27 oktober: Mahler en de 3e symfonie.
Maak kennis met Gustav Mahler. Zijn symfonieën zijn groots, indrukwekkend en sterk autobiografisch. Wie was deze man die ook een bijzondere band met ons Concertgebouworkest had? Met fragmenten uit de 3e symfonie. Deze verhaalt in 6 delen over de wereld vanaf de gesteentes, de bloemen, de dieren, de mens, de engelen en de liefde.

Vrijdagmiddag 24 november: Chopin.
Met o.a. beelden uit de film Desire for love, maken we kennis met het leven en de muziek van de legendarische Frederic Chopin. Hij veranderde de pianomuziek tot een van de mooiste en romantische muziek ooit.

Vrijdagmiddag 5 januari: de muziek van de Joden.
De joden zijn een zeer oud en traditioneel volk. Maar door de exodus en vele omzwervingen zijn er ook veel invloeden van buitenaf te horen in hun muziek. Luister naar de diversiteit van oude hymnen, spaans sefardische muziek, klassiek en klezmer.

Vrijdagmiddag 23 februari: de opera’s van Philip Glass.
Zijn loopbaan en ontwikkeling in minimal music, met beelden uit zijn opera-trilogie Einstein on the beach, Satyagraha en Akhnaten.
Philip Glass staat garant voor een herkenbare sound die melodie en harmonie toevoegde aan de minimal music en het zo voor een groot publiek toegankelijk maakte.
De kosten, te betalen voor aanvang eerste lezing, zijn € 20,00 voor de gehele cyclus.
Maximaal aantal deelnemers: 18
Aanmelden voor 1 oktober bij: Ben Odijk, mail: benodijk@outlook.com tel. 06-45270088