Leuk uitstapje naar museum Nostalgie en Techniek in Langenboom

Op zondag 30 mei hebben 40 leden van KBO Heeze het museum Nostalgie en Techniek in Langenboom bezocht.
De bus vertrok om 13.00 uur vanaf het Perron in Heeze, en drie kwartier later werden we in Langenboom ontvangen met een kop koffie en een welkomst woord door de eigenaar, de heer Wim van Schayik.
Hij hield een boeiend verhaal over zijn grote passie, het verzamelen van oude spullen. Hele verzamelingen heeft hij aangekocht of gekregen. En bij heel veel spullen hoort ook een ontroerend, vrolijk of bijzonder verhaal. De heer van Schayik beschikt over ruim 5500 m2 tentoonstellingsruimte.
Na de amuserende inleiding werd de groep in tweeën gesplitst en in het museum rondgeleid door twee enthousiaste gidsen.
Het museum bevat een collectie van historisch, nostalgisch en oud materiaal. Letterlijk van alles is er te zien en te bewonderen. Zoals een grote collectie oude tractoren, verder fietsen met bv houten banden, fornuizen, schaatsen, poppen, gereedschap, sigarendozen, naaigerei, kappersspullen, brandweerspuiten, politie uniformen, oude radio’s, de eerste tv, stofzuigers, typemachines, serviezen, keukengereedschap, timmermateriaal, religieuze voorwerpen, speelgoed, paardentuigmateriaal, etc. etc. De rondleiding van twee uur was veel te kort om alles te bewonderen. Na afloop werden we nog op een drankje getrakteerd.
Al bij al een hele leuke middag, vol nostalgie, humoristische verhalen en oude herinneringen.

Reacties zijn gesloten.