Kempenlandrit door Lionsclub Kempenland

Op zondag 24 juni 2018 werd vanaf 10 uur door Lionsclub Kempenland in samenwerking met o.a. de seniorenverenigingen van Heeze, Leende en Sterksel en vele menners, alweer voor de 10e keer, de Kempenlandrit georganiseerd voor ca. 80 senioren uit Heeze, Leende en Sterksel.

Onder uitstekende weersomstandigheden werden de deelnemers rond 10 uur ontvangen in restaurant de Broeder op de Kloostervelden met koffie/thee en cake.
Tussen 10:30 uur en 11:30 uur startte de rit voor de deelnemers. Verdeeld over 31 koetsen voor een tocht via Sterksel, het Sterksels kanaal, de Pan en langs de hei en via de groene hoofdstructuur naar Manege Het Keelven te Someren.
Hier werden we getrakteerd op een lunch en was het tevens de rustpauze voor paarden en menners.

Vervolgens ging de rit via golfbaan De Swinkelsche, het Vennengebied van de Somerense heide, de Pandijk en de forellenkwekerij te Sterksel terug naar de prachtige Kloostervelden, waar de deelnemers tussen 14 en 15 uur arriveerden. Ook daar kregen we weer een drankje en een kleine attentie.
Voor mij was het de eerste keer. Ik heb op deze dag veel meer gezien van onze prachtige omgeving en ben op, voor mij, veel nog onbekende plaatsen geweest en heb nogal wat over paarden en mennen geleerd.

Ik heb veel mensen gesproken en alleen zeer positieve reacties gehoord.
Lions-organisatie bedankt voor deze prachtige dag!
Een speciaal woord van dank aan de vele andere mensen die een bijdrage hebben geleverd aan dit evenement. Dit betreft de menners met bijrijders die paarden en wagens belangeloos ter beschikking stelden, de vele andere vrijwilligers en een groot aantal sponsoren, die dit evenement mogelijk maakten.

Frans Segers