Jeu de boules uitwisseling toernooi: “d’n Toverbal – B&W

Op dinsdag 23 mei 2017 stond voor de zevende keer het uitwisseling toernooi tegen B&W gepland.
Om twee uur werden burgemeester Paul Verhoeven en de wethouders Wilma v/d Rijt, Frans Cuijpers,
Toon Bosmans alsmede de gemeentesecretaris Peggy Hurkmans en bestuurssecretaresse Nelly Kox welkom geheten door Wim Jak en Christ Bukkems.
Voor aanvang van de wedstrijd was het eerst tijd voor de gebruikelijke koffie met vlaai.
Na het welkomstwoord door Wim Jak werd er melding gemaakt door de wedstrijdleider Henk Gubbels dat er 3 partijen zouden worden gespeeld van 10 punten.
Omstreeks 14.30 uur werd er begonnen met de partijen.
Eindstand 1e ronde: baan 1, 10 – 8 voor d’n Toverbal, baan 2 werd met 10-9 gewonnen door de gemeente . Op baan 3 was de winst met 10-5 voor d’n Toverbal.

Snel werden de 2e partijen begonnen. Na een spannende strijd was er op baan 1 een nipte overwinning voor d’n Toverbal 10-9. Op baan 2 was de winst wederom voor de gemeente dankzij het sublieme spel van Paul Verhoeven en Peggy Hurkmans. Eindstand 10-5. Op baan 3 was de winst voor d’n Toverbal met 10-8.

Na 6 gespeelde wedstrijden was de stand 4-2 in het voordeel van d’n Toverbal. Vol goede moed werden de laatste partijen gestart. Nadat Paul Verhoeven zijn eigen partij gewonnen had met 10-9 , viel hij op baan 3 in voor Frans Cuijpers die helaas eerder weg moest. Dankzij zijn ijzersterke spel was ook deze wedstrijd met 10-6 voor de gemeente. De tussenstand was nu 4 – 4 en de beslissing was nu aan de wedstrijd van Wilma van de Rijt & Toon Bosmans tegen Joke Bremer en Christ Bukkems.
Het was de gemeente die deze wedstrijd wist te winnen met 10-6.

Na deze laatste wedstrijd was het snel duidelijk, dit jaar ging de beker voor het eerst naar B&W. zij wonnen met 5-4 van d’n Toverbal.
Dit jaar was het voor de 1e keer dat de beker door de voorzitter van de KBO mw. Roos Daemen, kon worden overhandigd aan Burgemeester Paul Verhoeven.
Hierna werd er nog lang nagepraat over de wedstrijd onder het genot van een hapje, gemaakt door Roos Daemen, en een drankje dat werd aangeboden door het gemeentebestuur.
Er kan weer terug gekeken worden op een geslaagde middag.