Internationale Taptoe in Lommel

Zondagmiddag 15 oktober was het verzamelen geblazen bij ’t Perron om in 2 volle bussen te vertrekken naar Lommel voor de internationale Belgische taptoe. Deze internationale taptoe werd door ons voor de 5e maal bezocht.
De plaats van afspraak voor deze taptoe was de Soeverein Arena in Lommel.
Aangekomen hadden we ruim de tijd om ons op de locatie te oriënteren, een frietje te scoren, en op het gemak ons (gereserveerd) plaatsje te zoeken. Het decor waren de afbeeldingen van vijf huisjes die zo weggeplukt leken van de Grote markt te Brussel.

Met twee harde ontploffingen waarbij menig toeschouwer bijna in het plafond hing van het verschieten werd de editie van deze taptoe letterlijk op gang geschoten.
Wat we te zien kregen was een wervelend spektakel voor oog en oor. Wat door de toeschouwers enorm gewaardeerd werd. In zijn geheel eigen stijl nam Carl Huybrechts de presentatie voor zijn rekening en stelde de deelnemers voor.
Een greep uit de deelnemende groepen:
Massed Pipes and Drums, doedelzakken met koude rillingen.
Show en Marchingband MVB, swingende muziek en ingewikkelde pasjes.
Compania de Technothitlan, Mexicaanse dansgroep
Reunion band of de Roayl Dutch Artillery.
Show en Marchingband K & G uit Leiden, hoe ingewikkeld kan je het maken om met 80 man te musiceren en de meest ingewikkelde patronen te lopen (niet voor niets wereldkampioen).

Als slot was het nog éénmaal de beurt aan Kapitein kapelmeester Matty-Cillissen om alle deelnemers samen te dirigeren een taak dat hij met verve vervulde. Daarna zat de editie 2017 er onherroepelijk op. Volgend jaar weer ???

Reacties zijn gesloten.