Hans Godschalx biljarttoernooi

In April werd er weer door biljartclub “de vrolijke ketsers” tijdens het traditionele biljart toernooi gestreden om de
Hans Godschalx wisselbeker.
12 leden van de maandag en 12 leden van de woensdag hadden zich ingeschreven voor deelname aan het toernooi.
De maandag en de woensdag ploeg werden ingedeeld in 2 poules van 6 spelers en iedereen speelden 5 wedstrijden.
Dit gaat op het gemiddelde wat de spelers vorig jaar gehaald hebben.
Bij winst op het gemiddelde kreeg men 2 wedstrijdpunten en behaalde je het gemiddelde hebt kreeg je nog een punt extra.

De eerste twee spelers van elke poule gingen door naar de kwartfinale.
De kwartfinale, de halve en de finale zouden gespeeld worden op 23 april.
Echter op deze dag was de uitvaart van ons gerespecteerd lid Piet van der Meulen die na een zeer kort ziekbed op
16 april is overleden en werden de wedstrijden verplaatst naar woensdag 25 april.
Dit had consequenties voor Jan Manders die had zich geplaatst maar helaas niet kon op 25 april zijn plaats werd ingenomen door Theo Bakermans.

Het waren spannende wedstrijden waarbij enkele spelers aan elkaar gewaagd waren.
Noud v Wanrooij van de maandagploeg en Wim van Eert van de woensdagploeg waren de beste en hebben in de finale uitgemaakt wie de winnaar was van de Hans Godschalx wisseltrofee en zich daarmee de clubkampioen van 2018 mag noemen.
Na een zeer spannende wedstrijd lag Wim op ¾ van het einde nog voor. Maar Noud veranderde zijn tactiek en ging iets meer verdedigend spelen en hier had Wim geen antwoord op.
Dus werd Noud voor een jaar de nieuwe eigenaar van de Hans Godschalx wisseltrofee en clubkampioen van 2018.

Harriët Godschalx en haar zoon Lennert waren aanwezig op deze middag. Lennert overhandigde de beker aan Noud v. Wanrooij.
Er is nog lang nagepraat over de wedstrijd onder een genot van een hapje en een drankje.

Foto’s Truus Gubbels