Felle strijd om wisselbeker bij wedstrijd jeu de boules

Op dinsdag 28 augustus was het dan weer zover, onze vriendschappelijke wedstrijd tegen het college van burgemeester en wethouders. Het was alweer de 8e keer dat deze wedstrijd werd gespeeld.
Na een kort welkom woord van Wim Jak, was het woord aan onze burgemeester Paul Verhoeven die zijn bijna compleet vernieuwd team voorstelde.
Maar traditie getrouw werd er eerst begonnen met koffie en gebak, dit keer een appelflap

Na nog wat aanwijzingen van de wedstrijdleider kon de strijd beginnen.
Er werd gespeeld op drie banen met in totaal 9 wedstrijden.
Na 8 gespeelde wedstrijden was de stand 4 – 4 en was de laatste wedstrijd op baan 3 bepalend voor de winst .
Deze wedstrijd werd gespeeld door Jan de Bruin en Peggy Hurkmans van de gemeente tegen Roelie Hendriks en Maria van de Mortel van de Toverbal.
Aanvankelijk ging de score gelijk op, maar uiteindelijk won de gemeente de laatste wedstrijd met een eindstand van
10 – 7 en gingen zij net als vorig jaar met de felbegeerde wisselbeker aan de haal.

Na deze felle strijd was het tijd voor een welverdiend drankje, aangeboden door de gemeente.
Wim Jak bedankte de mensen van de organisatie voor het vele werk, en gaf het woord aan de voorzitter van de
KBO Roos Daemen.
Voordat zij de beker overhandigde aan burgemeester Paul Verhoeven, werden Jan de Bruijn en Peggy Hurkmans door haar gecomplimenteerd voor hun drie gewonnen partijen waardoor zij samen voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor de overwinning.

Onder het genot van een drankje en lekker hapjes, die werden aangeboden door de KBO, werd er nog enige tijd nagepraat over de wedstrijden.
We zien uit naar de strijd volgend jaar waarbij de Toverbal er alles aan zal doen om de beker weer in bezit te krijgen.