Onder de naam ouderen theater organiseert de activiteiten-commissie van theater “De Smeltkroes” in Maarheeze op zaterdagmiddag onderstaande voorstellingen. Aanvang 14.00 uur. Entree € 3,00.

Vanaf het seizoen 2016-2017, kunt u een abonnement nemen op de voorstellingen. U ontvangt dan 10% korting op de kaartjes.
Meer informatie hierover op de website van de Smeltkroes www.de-smeltkroes.nl/cultuur/ouderen-theater
Seizoen 2017 – 2018

Zaterdag 7 oktober 2017
Troubadour Leo de Vlieger
Gewapend met een repertoire, dat varieert van grappige, luisterliedjes tot en met gezellige meezingers. Hij zingt over liefde, verdriet en de lof der zeevaart.
Maar ook drank, eten en te veel aan baardhaar worden niet vergeten. Bij Troubadour Leo krijgt u geen airmiles of porseleinzegels, maar het juiste lied voor het juiste moment. Leo brengt zijn repertoire op geheel eigen wijze; soms ontroerend, maar altijd recht uit het hart.

Zondag 5 november 2017
Het theater van nostalgie (Toneel Mooi Weer)
In deze voorstelling is een plaatsje voor u gereserveerd op het zonnige terras van Café Mooi Weer.
Vivi, een toevallige passante, raakt op het terras verwikkeld in een roerige proeftijd als serveerster.
Café-eigenaar Gerrit leert haar de gebruiken uit de ’goeie ouwe tijd’. Vivi blijkt een fantastische zangeres met een groot repertoire aan prachtige zomerse liedjes.

Zaterdag 9 december 2017
Lichtstad Revue Eindhoven
Het Lichtstad Revuetheater brengt een showconcert met spetterende nummers uit oude theatershows en enkele nummers uit de nieuwe theatershow Quartier Fou, die wordt opgevoerd tussen november 2017 en april 2018. Een showconcert vol herkenbare nostalgie met een vette knipoog naar het nu.
In dit showconcert gaat traditie en vernieuwing hand in hand en ontmoeten ’glitter en glamour’.

Zaterdag 24 Februari 2018
Ive Rénaarts alias Elvis Presley
Hij brengt een eigenzinnige ode aan The King Elvis Presley, als Elvis imitator. Daar startte hij zijn loopbaan ook mee. Als volwassen artiest keert hij nu terug naar zijn oude liefde en gaat, met ode aan Elvis Presley, eigen versies brengen van bekende Elvissongs. De vetkuif van zijn beginjaren, als Elvis, heeft hij intussen achterwege gelaten. Elvissongs blijven voor eeuwig hun uitstraling bewaren.

Zaterdag 24 maart 2018
Classics Revival Band
De in 1967 in het Limburgse Stramproy opgerichte popgroep The Classics scoorde vooral in de jaren zeventig haar grote hits.
Van de oorspronkelijke bezetting is alleen de zanger Harry Broens nog actief als zanger van The Classics Revival Band.
Platenbaas Johnny Hoes ontdekte de band en bood hen een platencontract aan. Met het nummer ’My lady in Spain’ scoorde de band in de zomer van 1972 een hit in de Top 40. De hoogste positie in de Top 40 ooit voor The Classics was het nummer ’Yellow sun of Equador’ welke in 1974 uitkwam en de nummer 5 positie behaalde. Andere grote hits waren ’Gimme that horse’, ’Pappa Peppone’, ’My Russian Lady’, ’Wings of an Eagle’ en ’Sunshine Baby’.