Christ Bukkems najaarstoernooi

Maandag 9 oktober jl. om klokslag half een werd er begonnen met de Jeu de Boules wedstrijden op de banen bij het korfbalveld. 44 leden van “de Toverbal” hadden zich gemeld om deel te nemen.
Zoals gebruikelijk werden de poules een mix van de maandag en dinsdaggroep zodat iedereen even veel kansen had op het winnen van de wisseltrofee.
De wedstrijden werden gespeeld in 3 partijen. Het geheel stond onder de leiding van Truus Gubbels.

Als snel ging het er fanatiek aan toe. De ballen vlogen over de banen en er werd volop gescoord.
Tussendoor ging men snel even naar de kantine voor een heerlijk kopje koffie of thee met een plak cake.

Rond 16.00 waren alle wedstrijden gespeeld en kon Henk Gubbels beginnen met het tellen van alle punten. Na een spannend half uurtje was de uitslag bekend.

Maar voor de prijsuitreiking was er eerst een bedankwoord van Wim Jak voor Christ Bukkems, die na 10 jaar contactpersoon en leiding gegeven te hebben aan “de Toverbal” het stokje heeft overgedragen. Namens alle leden van “de Toverbal”overhandigde Wim een canvaslijst met daarop foto’s en alle namen van de leden.
Als dank voor het vele werk is het najaarstoernooi omgedoopt naar het Christ Bukkems toernooi.
Speciaal voor dit toernooi is er een nieuwe wisselbeker aangeschaft, die symbool staat voor het jeu de boules spel.

Ook oud-voorzitter van de KBO, Jo van de Linden, sprak nog een dankwoordje uit en overhandigde hem een kleine attentie.

Na deze plechtigheden was het tijd voor de prijsuitreiking. Nieuw vanaf dit najaar zijn ook de schildjes in goud, zilver en brons die de respectievelijke nrs. 1-2-3 krijgen uitgereikt.

Op de derde plaats is geëindigd: Lize van Zanten, met 19 punten. Op de tweede plaats is geëindigd: Frans van Bunschoten met 21 punten. Eerste plaats en winnaar van de eerste Christ Bukkems wisseltrofee is : Maria Haans met 27 punten. Alle winnaars gefeliciteerd. Klik hier voor de scorelijsten.

Marcel Manders was ondertussen al geruime tijd bezig met de barbecue. Op een seintje van hem ging het naar buiten om vlees, salades, brood, fruit te halen. Ieder liet het zich goed smaken.

Omstreeks half zeven was alles weer opgeruimd en iedereen naar huis. De organisatie kan terug kijken op een geslaagde middag.