Woensdag 11 oktober:

Verhuizing naar een zorgcentrum
Als er sprake is van gevorderde dementie dan neemt de zorgbehoefte van de persoon die het treft in het algemeen toe, waardoor hij/zij steeds afhankelijker wordt. Het doel is zo lang mogelijk veilig thuis wonen. Samen met familie en eventuele zorgverleners probeert men dit mogelijk te maken. Op enig moment kan verhuizing naar een zorgcentrum toch in beeld komen. Wat zijn de mogelijkheden? Wat moet je hiervoor regelen? Hoe verloopt een verhuizing en wat te verwachten van het wonen in een zorgcentrum.

Een zorgtrajectbegeleider en een zorgcoördinator (Sonja van der Laak) vertellen over het verloop thuis en in het zorgcentrum.

Komende bijeenkomsten:
8 november: Depressie en angst bij dementie
13 december: ‘Ik ben niet kwijt’, als je de liefde van je leven langzaam kwijtraakt aan dementie.

Alzheimer Café is er voor iedereen die te maken heeft met dementie of geïnteresseerd is in het onderwerp en wordt gehouden in
de Smeltkroes, Kijkakkers 1 te Maarheeze, iedere tweede woensdag in de maand, m.u.v. de maanden juli en augustus. In februari 2018 is het alzheimer café eenmalig op de 3e woensdag ivm carnaval.
Het Café is geopend van 19.00 uur tot 21.30 uur.
De koffie staat klaar vanaf 19.00 uur, het programma begint om 19.30 uur. Toegang is gratis.
Voor meer informatie over het Alzheimer Café kunt u contact opnemen met:
Sylvia van Rijsingen, psycholoog, stichting Land van Horne, sej.vanrijsingen@landvanhorne.nl, tel 0900 333 5555

Marion Moonen, zorgtrajectbegeleider, Stichting Land van Horne, mh.van.doorn@landvanhorne.nl  06 10672085

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom.