Woensdag 14 juni:
Muziek en dementie?

Luisteren naar muziek is voor ons allen een bijzondere beleving; muziek kan herinneringen naar boven brengen, ons in beweging zetten en onze stemming beïnvloeden. Het bijzondere is dat dit ook zo werkt voor mensen met dementie. Wat doet muziek nu met de persoon met dementie en in de hersenen? Hoe kun je dit als mantelzorger in de dagelijkse praktijk toepassen? Evelien Mescher, neurologisch muziektherapeut, is onze gastspreker en gaat hierover met ons in gesprek.

Na de zomervakantie:
13 september: Gedragsverandering bij dementie
11 oktober: Verhuizing naar het zorgcentrum
8 november: Depressie en angst bij dementie
13 december: ‘Ik ben niet kwijt’, als je de liefde van je leven langzaam kwijtraakt aan dementie.

Alzheimer Café is er voor iedereen die te maken heeft met dementie of geïnteresseerd is in het onderwerp en wordt gehouden in
de Smeltkroes, Kijkakkers 1 te Maarheeze, iedere tweede woensdag in de maand.
Het Café is geopend van 19.00 uur tot 21.30 uur.
De koffie staat klaar vanaf 19.00 uur, het programma begint om 19.30 uur. Toegang is gratis.
Voor meer informatie over het Alzheimer Café kunt u contact opnemen met:
Sylvia van Rijsingen, psycholoog, stichting Land van Horne, sej.vanrijsingen@landvanhorne.nl, tel 0900 333 5555

Marion Moonen, zorgtrajectbegeleider, Stichting Land van Horne, mh.van.doorn@landvanhorne.nl  06 10672085

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom.